Pravila privatnosti

ALFA LOGISTIKA poštuje privatnost svojih korisnika i potpuno je predana zaštiti njihovih osobnih podataka. Ova politika privatnosti objašnjava kako ALFA LOGISTIKA (“ALFA LOGISTIKA”, “mi”, “naši”) obrađuje informacije o pojedincima, uključujući osobne podatke, u vezi s korištenjem web-mjesta i sustava/platforme za GPS praćenje i IoT (“usluga”). Ovdje ćete pronaći detaljne informacije o tome koje vrste podataka prikupljamo i zašto, što radimo s njima i koja su vaša prava.

Pristupom ili korištenjem ove web stranice ili bilo koje od naših usluga pristajete na uvjete navedene u ovoj politici privatnosti, politici kolačića i drugim uvjetima i politikama objavljenim na našoj web stranici. Ako se ne slažete s ovim pravilima privatnosti, morate napustiti ovu web stranicu i prekinuti svu uporabu bilo koje od naših usluga.

1 Podaci koje obrađujemo

 1. članak

ALFA LOGISTIKA prikuplja, generira i prima informacije na različite načine kada koristite uslugu, naručujete ili posjećujete našu web stranicu. Neki od ovih podataka čine osobne podatke.

 1. članak

Kada otvorite korisnički račun na nekoj od naših usluga ili na usluzi GPS/IoT praćenja ili napravite narudžbu, pružate nam sljedeće podatke koji sadrže vaše osobne podatke:

 • Ime i prezime;
 • Adresa e-pošte;
 • Informacije o plaćanju;
 • Broj telefona;
 • Adresa za dostavu/naplatu;
 • Sve ostale podatke koje date u tu svrhu.

Neki se podaci mogu obrađivati dok koristite našu uslugu. Ovisno o opsegu i konfiguraciji usluge, ove informacije mogu sadržavati i vaše osobne podatke:

 • Podaci o vašem vozilu (npr. marka, tip i marka vozila, kilometraža, tehnički podaci itd.);
 • Podaci vozača (lokacija, rute, navike u vožnji, brzina, smjer itd.);
 • Podaci i aktivnosti digitalnog tahografa i vozača (npr. broj vozačke dozvole, naziv, vrijeme provedeno na pauzama, vrijeme početka, zaustavljanja i završetka vožnje, trajanje vožnje, kalibracija tahografa, proizvođač tahografa, podaci o kontroli tahografa, kalendar odsutnosti itd.);
 • Podaci web preglednika (npr. IP adresa, vrsta preglednika, verzija itd.);
 • Ostali podaci koje možemo primiti tijekom korištenja naše usluge i koji, u vezi s drugim podacima, mogu sadržavati osobne podatke (npr. podatke o temperaturi, podatke senzora goriva itd.).
 1. članak

Nakon što konfigurirate postavke svog računa na usluzi, možete nam dati neke podatke koji mogu sadržavati osobne podatke:

 • Podaci vozača (npr. ime, adresa e-pošte, telefonski broj, datum rođenja, broj vozačke dozvole, broj kartice digitalnog tahografa i drugi podaci koje ste naveli);
 • Podaci o voznom parku, prema vašoj uporabi i konfiguraciji usluga GPS/IoT praćenja;
 • Povijest komunikacije s vama;
 • Ostali podaci koji mogu sadržavati vaše osobne podatke (na primjer, mjesto, vremensku zonu, fotografiju itd.).
 • Možete odabrati integraciju usluga trećih strana u odnosu na određene aspekte usluge GPS/IoT praćenja.
 • Usluga treće strane je softver koji se integrira s uslugom i takvu integraciju možete omogućiti ili onemogućiti za svoj račun na usluzi GPS/IoT praćenje ili na web shopu. Kada se omogući, relevantni davatelj usluga treće strane može dijeliti ili primati određene podatke (uključujući uvoz ili izvoz). Trebali biste provjeriti postavke privatnosti ovih usluga trećih strana kako biste razumjeli koji bi se podaci mogli otkriti.
 1. članak

Kada posjećujete naše web stranice možemo prikupiti i obraditi sljedeće podatke koji mogu sadržavati i vaše osobne podatke:

 • vaš uređaj i preglednik,
 • vašu IP adresu.

Ostali se podaci prikupljaju iz kolačića i slične tehnologije koju koristimo.

Saznajte više o tome kako koristimo kolačiće na našoj web stranici ili na usluzi čitajući našu Politiku kolačića.

2 Svrhe obrade

 1. članak

ALFA LOGISTIKA će obrađivati vaše osobne podatke kako bi vam pružila uslugu, poboljšala je, riješila sva pitanja vezana uz uslugu i osigurala da dobijete najbolje moguće korisničko iskustvo.

 1. članak

ALFA LOGISTIKA prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • Kako bismo vas registrirali za korištenje usluge, potvrdite svoj identitet i stvorite svoje korisničke račune na nekoj od naših usluga;
 • Da vam šaljemo račune i obrađujemo plaćanja za uslugu;
 • Za prilagodbu korištenja usluge prilikom postavljanja postavki korisničkog računa;
 • Za analizu vaših želja ili korištenja usluge;
 • Za komunikaciju s vama radi informiranja o usluzi i pružanja podrške u vezi s uslugama, odgovaranja na vaša pitanja i obrade vaših zahtjeva;
 • Za poboljšanje usluge ili razvoj nove značajke unutar usluge;
 • Za analizu i mjerenje načina na koji se naša usluga koristi. Na primjer, analiziramo podatke o vašem korištenju usluge za određeno vremensko razdoblje;
 • Za optimizaciju dizajna proizvoda, generiranje izvješća i statistiku;
 • Za isporuku prilagođenih oglasa, promocija i ponuda;
 • Radi zaštite pravnih interesa tvrtke ALFA LOGISTIKA, njezinih korisnika i drugih trećih strana te iz pravnih razloga kao što su provođenje naših uvjeta i odredbi, sporazuma ili politika, u skladu sa svim važećim zakonima i pružanje pomoći tijelima za provođenje zakona.

3 Pravne osnove

 1. članak

ALFA LOGISTIKA prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke samo ako za to imamo zakonitu osnovu. Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka razlikuje se ovisno o određenoj skupini podataka i svrsi za njihovu obradu.

Imajte na umu da možemo obrađivati iste osobne podatke u više svrha istodobno, odnosno na više od jedne pravne osnove.

3.1 Ugovor

Većinu vremena pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je ugovorni odnos između vas kao korisnika usluge i ALFA LOGISTIKE, jer su nam potrebne određene informacije za sklapanje ugovora i ispunjenje naših obveza koje proizlaze iz ovog ugovora.

3.2 Zakonska obveza

U nekim slučajevima ALFA LOGISTIKA obrađuje osobne podatke na temelju zakonskih obveza koje nam nameću važeći zakoni, poput obveza financijskog i poreznog izvješćivanja, ili ako moramo odgovoriti na pravni postupak.

3.3 Legitimni interesi.

Obrada vaših osobnih podataka neophodna je za ostvarivanje legitimnih interesa ALFA LOGISTIKE ili legitimnih interesa trećih strana, uvijek osiguravajući da takva obrada neće nadmašiti vaša prava i slobode. Na primjer, možemo obrađivati vaše podatke u marketinške svrhe na temelju našeg legitimnog interesa za razvoj i poboljšanje našeg poslovanja. Ostali legitimni interesi uključuju održavanje usluge kako bi se zadovoljile potrebe naših korisnika i klijenata, oglašavanje kako bi naša usluga bila dostupna korisnicima, otkrivanje i sprječavanje prijevara, zloporabe, sigurnosti i tehničkih problema s uslugom, ispunjavanje obveza prema našim partnerima, provođenje zakonskih propisa i upravljanje financijskim potraživanjima itd.

3.4 Pristanak

Kada se pretplatite na naš blog ili bilten, na temelju vašeg pristanka poslat ćemo vam podatke, na primjer, naše vijesti, promocije ili ponude. Imajte na umu da imate pravo u bilo kojem trenutku povući svoj pristanak i odjaviti se putem veze za odjavu navedene u e-pošti ili nas kontaktirajte.

4 Razdoblje čuvanja

ALFA LOGISTIKA će obrađivati vaše osobne podatke sve dok postoji bilo koja od gore navedenih pravnih osnova za obradu podataka. Na kraju ovog razdoblja ALFA LOGISTIKA izbrisat će vaše podatke.

5 Dijeljenje vaših osobnih podataka s trećim stranama

 1. članak

Kako bi vam ALFA LOGISTIKA mogla pružiti uslugu, surađujemo s trećim stranama koje nam pružaju različite usluge koje su nam potrebne u uobičajenom tijeku našeg poslovanja. Kategorije primatelja (obrađivača) osobnih podataka trećih strana uključuju pružatelje usluga „hostinga“ i kolokacije poslužitelja, mreže za komunikaciju i sadržaj, pružatelje usluga podatkovne i kibernetičke sigurnosti, pružatelje usluga naplate i obrade plaćanja, pružatelje usluga otkrivanja i sprječavanja prijevara, web analitiku, pružatelje usluga distribucije i praćenja e-pošte, usluge snimanja sesija, pružatelje usluga oglašavanja i marketinga, IT, pravne i financijske savjetnike („Pružatelji usluga trećih strana“).

 1. članak

Pružatelji usluga trećih strana primaju samo minimalnu količinu osobnih podataka koliko je potrebno za pružanje tražene usluge. ALFA LOGISTIKA dijeli osobne podatke samo s pružateljima usluga trećih strana koji su se obvezali poštivati obveze navedene u ovoj politici privatnosti i primjenjivim zakonima o zaštiti osobnih podataka.

 1. članak

U određenim situacijama možda imamo zakonsku obvezu podijeliti vaše podatke s trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili kada informacije zahtijevaju javna/zakonska tijela.

 1. članak

Osobni podaci koje ALFA LOGISTIKA obrađuje mogu se prenijeti pružateljima usluga trećih strana koji se nalaze izvan Europske unije. U takvim će slučajevima ALFA LOGISTIKA dijeliti osobne podatke samo s takvim primateljima koji su se obvezali poštivati potrebne zahtjeve zaštite podataka i koji mogu osigurati odgovarajuću razinu zaštite ili su dali odgovarajuća jamstva.

6 Vaša prava

 1. članak

Imate pravo zatražiti pristup svojim osobnim podacima i ispraviti, izmijeniti, izbrisati, prenijeti ili ograničiti uporabu vaših osobnih podataka tako da se prijavite sa svojim korisničkim podacima na uslugu ili kontaktiranjem putem navedenih podataka za kontakt. ispod.

Prije pružanja informacija možda ćemo morati potvrditi vaš identitet, stoga možemo zahtijevati dodatne podatke.

 1. članak

Ako smatrate da smo vaše osobne podatke obradili nezakonito, imate pravo podnijeti žalbu na dolje navedene kontakt-podatke ili odgovarajuće nadzorno tijelo za zaštitu podataka.

 1. članak

Pružanje osobnih podataka uvjet je neophodan za primanje usluge i sklapanje ugovora s tvrtkom ALFA LOGISTIKA.

7 Promjene politike privatnosti

 1. članak

ALFA LOGISTIKA može povremeno izmijeniti Politiku privatnosti, na primjer u slučajevima kada uvodimo nove usluge ili nove značajke. Izmjene Pravila privatnosti stupaju na snagu i primjenjuju se od trenutka kada su učitane na ovu stranicu.

 1. članak

Nastavkom korištenja naših usluga ili pružanjem osobnih podataka na drugi način, nakon što su izmjene ove politike provedene, pristajete na ažurirane uvjete politike privatnosti. Stoga s vremena na vrijeme pregledavajte ovu stranicu.

8 Podaci za kontakt

U slučaju da imate pitanja u vezi s Politikom privatnosti ili našom praksom obrade podataka, ili ako želite ostvariti neko od svojih prava kao ispitanika u vezi s vašim osobnim podacima, kontaktirajte nas putem e-pošte:

[email protected] ili pomoću sljedećih podataka za kontakt:

ALFA LOGISTIKA d.o.o.

Za: Povjerenik za zaštitu osobnih podataka

Adresa: Andrije Hebranga 16, 47 000 Karlovac, Hrvatska